Škoda Fabia već godinama zauzima najviše pozicije na bosanskohercegovačkim ljestvicama najprodavanijih modela. U prvih osam mjeseci ove godine kupcima u Bosni i Hercegovini je isporučeno više od 151 primjerak nove Fabie. SCALA je nova, ali jednako brzo dobiva na popularnosti, što svjedoče 76 prodata primjeraka u prvih 8 mjeseci 2020. godine. Oba automobila mogu se kupiti uz solidne popuste. Isplati li se zainteresovani za ovu ponudu?

SKODA FABIA – lider sa pobjedničkom cijenom?


FABIA je jedan od posljednjih predstavnika B segmenta, koji nudi klasičnu karoseriju ne samo za hatchback, već i karavan. To je ono što mali bestseler čini funkcionalnim. Verzija s 5 vrata duga je 400 centimetara, široka 173 i visoka 147. Porodična varijanta je gotovo 26 cm duža i 2 cm viša. Međuosovinski razmak ostao je isti – 247 cm.
Ono što je najvažnije, nedavno provedeni face lifting udahnuo je modelu FABIA mnoge nove elemente. Po prvi puta u historiji automobil je dostupan s prednjim i stražnjim svjetlima izrađenim u LED tehnologiji. Zahvaljujući njima na prvi pogled je “LED” jasno da imamo posla s najnovijom verzijom modela. Roštilj i odbojnici su također malo redizajnirani. Uz to, nova FABIA je dobila nove boje i nove felge.

Prirodno aspirisani MPI ili TSI

Kao jedan od posljednjih u segmentu, FABIA još uvijek nudi atmosferski benzinski motor. Radi se o 1,0 MPI s 60 KS. Tragači za uzbuđenjem mogu odabrati 1.0 TSI (90 ili 110 KS). Svi motori dolaze s ručnim mjenjačem, a gornja varijanta do stotke ubrzava za 9,7 sekundi. Potrošnja goriva najsnažnije varijante iznosi 5,6-6,2 litara na 100 kilometara. Osim toga, u sklopu trenutne ograničene promotivne kampanje, bogato opremljena FABIA WINNER se može kupiti za 18.490 KM. Dodatna pogodnost je, da cijena FABIA WINNER uz Porsche Leasing finansiranje iznosi 16.999 KM (sa PDV)

SKODA SCALA BEST- Best buy na tržištu


ŠKODA na tržištu Bosne i Hercegovine bilježi rast prodaje svake godine, a SCALA će zasigurno pomoći da se prestignu dosadašnji rekordi. Kompaktni model unio je puno svježine u prilično konzervativan segment.
Kompaktni model dugačak je 436 cm, širok 179,5 i visok 147. Uz to, međuosovinski razmak od 265 centimetara znači da ima dovoljno prostora u unutrašnjosti. Prtljažnik je također prilično velik – od 467 do 1.410 litara.

Savremeni sistemi

U novoj SCALI ćemo pronaći nove tehnologije na polju komunikacije i sigurnosti. To uključuje sisteme za pomoć pri parkiranju, sistem za promjenu trake i nadzor udaljenosti, kao što su Park Assist, Front Assist i Lane Assist. Na instrument tabli se nalazi  9,2-inčni ekran osjetljiv na dodir, a set virtualnih instrumenata nalazi se ispred očiju vozača. Omiljene aplikacije mogu se bežično prenijeti na središnji monitor direktno sa pametnog telefona. Također se povezuje s internetom, stražnjom kamerom, navigacijom i moćnim zvukom koji se temelji na 9 zvučnika i subwooferu.

Dizel ili možda benzin?

SCALA je dostupna s tri pogonske jedinice, a osnovna je 1.0 TSI od 115 KS u kombinaciji s 6-stepenim ručnim mjenjačem ili DSG-om. Viši u hijerarhiji je 1,5 TSI koji generiše 150 KS i 250 Nm. Automobil je dinamičan, ubrzava do stotke za 8,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 220 km/h (ručni mjenjač).
Ljubitelji dizela mogu odabrati 4-cilindričnu 1,6 TDI varijantu sa 115 KS. Može se kombinovati s ručnim ili automatskim DSG-om 7-stepeni. U ovom slučaju potrošnja goriva prema WLTP standardu iznosi 4,9-5,3 litara u kombinovanom ciklusu vožnje.

Veliki popusti

SCALA je veći automobil s novijim sadržajima. Također se nalazi u višem segmentu, što se odražava i na cijenu vozila, ali već za nevjerovatnih 27.990 (sa PDV-om) možete postati vlasnik bogato opremljenog SCALA modela. Uz Porsche Leasing finansiranje možete ostvariti nevjerovatnu dodatnu uštedu na navedenu cijenu. Cijena vozila uz Porsche Leasing uštedu iznosi nevjerovatnih 25.990 KM (sa PDV-om). Dvanaest ovlaštenih ŠKODA partnera širom BiH stoje vam na raspolaganju. Akcija traje do isteka zaliha. Isporuka vozila je odmah.
Za sve dodatne informacije posjetite skoda.ba