Elektrifikacija neće preskoćiti nikoga, pa ni Ferrari. Talijanski proizvođač superautomobila namjerava predstaviti prvi model s utikačem 2025. godine. To je na skupštini dioničara potvrdio i sam direktor marke John Elkann.

Sredinom aprila 2021. godine Ferrari je dioničarima predstavio dio svoje buduće strategije. Kako se pokazalo, planovi su dovoljno hrabri, da ne kažem revolucionarni. Kao što je planirano, električni automobil će se dodati u asortiman za 4 godine.

Nije plug-in hibrid, već 100% električar. Ovo je prilično hrabra izjava za proizvođača koji se do sada smatrao glavnim uporištem “pravog” automobilizma. Međutim, svi žele preživjeti – očito su vlasti marke zaključile da je takav korak neophodan kako bi se osigurala sigurna budućnost.

Naravno, prerano je ulaziti u detalje, ali kako kaže izvršni direktor John Elkann , “bit će sve što možete sanjati za takav revolucionarni prijedlog u našoj historiji.” Zvuči zagonetno, ali teško je sumnjati u Ferrari.

Inače, Elkann je također spomenuo veliki povratak marke u LeMans, najavljen za 2023. godinu, i tri nova prijedloga koji bi trebali biti gotovi 2021. godine. To su vjerojatno više varijacija već postojećih modela.

Vidite da u Maranellu ne usporavaju i da su spremni za budućnost. Informacije o električnom Ferrariju zasigurno će slomiti srce nekim ljubiteljima marke. U današnjem svijetu takva je odluka bila samo pitanje vremena.