SQ2 je model nepoznat bosanskohercegovačkim kupcima. Automobil nikada nije bio dostupan na našem tržištu i nema naznaka da će se to promijeniti. Šteta, jer je vrlo zanimljiv prijedlog za one koji traže uzbudljivi crossover male veličine.

Audi SQ2

SQ2 je svjetlo dana ugledao 2018. godine, a zapravo se počeo prodavati početkom 2019. Trebalo je nekoliko mjeseci da se napravi facelift – osvježeno izdanje upravo je zvanično predstavljeno. Prepoznat ćemo ih po novim bojama, vizualnim detaljima interijera i eksterijera te razlikama u opremi. Najvažniji element, pogon od 300 KS, na sreću je ostao nepromijenjen.
– ovaj set govori sam za sebe. Još je impresivniji jer je uguran u karoseriju malog crossovera. Automobil je iznenađujuće brz – od 0-100 km / h ubrzava za 4,9 sekundi i doseže maksimalnih 250 km / h.
SQ2 je imao slične promjene kao i “obični” Q2. To znači nova LED svjetla, redizajnirana rešetka i odbojnik s većim usisnicima zraka. Straga su se pojavila nova svjetla i agresivniji difuzor. U unutrašnjosti su ažurirani multimedijski sadržaji s 12,3-inčnim digitalnim ekranom kao standardom i 8,3-inčnim ekranom postavljenim u središtu kokpita.
Audi SQ2

Novi SQ2 je dobio i 18-inčne felge, presvlake izrađene od kombinacije kože i Alcantare te sve što vam treba u smislu sigurnosti i udobnosti. Kupci mogu birati između 3 razine opreme: Base, Black Edition i Vorsprung. Posljednji sadrži Nappa kožna sjedala, LED matrična svjetla, stakleni krov i Bang & Olufsen audio sistem.
Cijene u Njemačkoj počinju od 45.700 EURO, što je oko 90.000 maraka.