U novembru prošle godine Volkswagen je predstavio novi T-Roc. Do sada smo, između ostalog saznali da kompaktni SUV iz Wolfsburga koristi još kvalitetnije završne materijale i modernija tehnička rješenja, ali nismo znali cijenu na BiH tržištu. Sada znamo i to.

Novi Volkswagen T-Roc dostupan je u Bosni i Hercegovini u tri razine opreme:

  • Life
  • Style
  • R-Line

Osnovni 1.0 TSI i slabiji 2.0 TDI sa 116 KS motori se nude samo u verziji Life, dok 2.0 TDI sa 150 KS možete poručiti u verzijama Style i R-Line

Cijena najjeftinijeg T-Roca prelazi 50 hiljada maraka, za najskuplju verziju R-Line 2.0 TDI 110 kW 4MOTION DSG morate potrošiti 70.757,- maraka.

U usporedbi s verzijom prije facelifta koja je na tržište stigla krajem 2017., proizvođač je dizajnirao T-Roc s promijenjenim oblikom branika i drugačijom završnom obradom maske hladnjaka. Automobil se također odlikuje standardnim LED prednjim svjetlima i zatamnjenim poklopcima stražnjih svjetala s novom grafikom. Popis opcija također uključuje IQ.Light matrična prednja svjetla, koja se mogu naručiti od verzije Style naviše. Ponuda nijansi boja i ponuda felgi s novim dizajnom (veličine od 16 do 19 inča) također je šira nego prije.

Završna obrada putničkog prostora je bolja nego u prethodnom Volkswagen T-Rocu. Pažnju privlači i multimedijski sistem baziran na MIB3 arhitekturi. Standardna oprema uključuje: multifunkcionalni volan i potpuno digitalni kokpit. Ekran osjetljiv na dodir na središnjoj konzoli ima veličinu ekraana od 8 “ili 9,2”, ovisno o verziji.

Volkswagen T-Roc 2022 – dimenzije

 

Crossover njemačke marke ima 4251 mm dužinu, 1819 mm širinu i 1584 mm visinu. Međuosovinski razmak mu je 2590 mm. Uz normalno postavljena stražnja sjedala, prtljažnik ima kapacitet od 445 litara, koji se po potrebi može proširiti na 1.290 litara.

Kako pokazuju tvornički podaci, vozilo ima veliki razmak od tla od 170 mm.

Volkswagen T-Roc 2022 – motori

Asortiman motora na BiH tržištu uključuje tri benzinska i dva dizelska 2.0 TDI. Brzine se mijenjaju pomoću šestostepenog ručnog mjenjača ili sedmostepenog DSG automatskog mjenjača. Paletu otvara trocilindrični 1.0 TSI sa 110 KS i 200 Nm maksimalnog okretnog momenta u rasponu od 2000-3000 o/m. Više su rangirana dva četverocilindrična motora: 1.5 TSI postiže 150 KS, dok 2.0 TSI razvija 190 KS. 2.0 TSI motor sa 190 KS po želji se može naručiti s pogonom na sva četiri točka.

Pored benzinskih, proizvođač je predvidio i dva 2.0 TDI motora koji na prednje ili po izboru na sve točkove prenose snagu od 116 odnosno 150 KS.

Volkswagen T-Roc 2022 – cijena u BiH kreće od 50.510 KM

Modernizovana verzija Volkswagenovog crossovera je stigla u BiH prodajne salone. Cijene pojedinih varijanti modela navedene su u nastavku.

Za verziju opreme Style možete naručiti Black Style paket za 922 KM. Sastoji se od takvih dodataka kao: stiker na C stubu, bijelo ambijentalno osvjetljenje, sportski upravljač sa komandama za izmjene brzina uz DSG, crni krovni nosači, zatamnjenja stakla pozadi, crne donje dekorativne letvice, dekor inserti u unutrašnjosti “Piano Black”, kučišta
vanjskih retrovizora lakirana u kontrastnoj boji, unutrašnja obloga krova u crnoj boji…..