Najzanimljiviji je zaključak koji se tiče teretnih vozila. Naime, uprosječe li se podatci, muški vozači sudjeluju u četiri puta više nesreća sa smrtno stradalim osobama nego vozačice
Veliko britansko istraživanje u kojem su analizirani podatci o nesrećama s poginulim osobama od 2005. do 2015. godine. pokazalo je da su muškarci mnogo opasniji vozači od žena. Najveća je razlika među motociklistima – muški vozači sudjeluju u deset puta više nesreća s poginulim osobama nego žene, uspoređuju li se prosječni kilometri koji voze jedni i drugi. Tu u obzir treba uzeti i činjenicu da žene uglavnom voze slabije motore, skutere…
Dakle, istraživači londonskog Univerziteta Westminster pratili su prosječne statistike na milijardu prijeđenih kilometara. Što se automobila i vanova tiče, muškarci sudjeluju u dvostruko više nesreća nego žene.
Najzanimljiviji je zaključak koji se tiče teretnih vozila. Naime, uprosječe li se podatci, muški vozači sudjeluju u četiri puta više nesreća sa smrtno stradalim osobama nego vozačice. Autori studije navode da bi u teretnom programu trebalo biti što više vozačica.
Muškarci imaju i znatno gore vozačke navike. Gotovo svaki četvrti muškarac (23%) priznaje da ne koristi žmigavac kada mijenja trake, to isto radi samo 17 odsto žena.
Kada su u pitanju odštete, muškarci šalju zahtjeve osiguravajućim kućama gotovo duplo češće, i njihovi zahtjevi su znatno skuplji od onih koje šalju žene.
Drugim riječima – žene su bolji vozači od muškaraca.
Doduše, bilo je nekoliko kategorija u kojima su muškarci bili bolji od žena.
Više muškaraca položi vožnju iz prve, manje jedu u kolima i rjeđe voze bosonogi u poređenju sa ženama.

Izvor