Hyundai je predstavio redizajniranu Elantru na BiH tržištu. Limuzinu koja predstavlja Hyundaiev najveći prodajni uspjeh. Prva Elantra se proizvela davne 1990. godine, a do danas ukupno je prodano 13.4 miliona vozila. Ovaj podatak predstavlja nepoznanicu za mnoge, kao i činjenica da se Elantra upravo nalazi u top 10 najprodavanijih vozila u svijetu ikad. Kada bi krenuli redom da nabrajamo sve titule i nagrade ovog modela trebalo bi nam iznimno mnogo vremena.
AUTO TEST: Hyundai Elantra 1.6 MPI Premium

Elantra pored naprijed navedenih stvari nudi prostrani prostor u unutrašnjosti koji se može porediti sa prostorom većeg segmenta vozila. Karoserija ovog vozila je dizajnirana tako da poboljša izdržljivost i čvrstoću, te ista sadrži 32 % više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodne generacije. Kada su dimenzije u pitanju osvježena Elantra je 50 mm duža od prethodnika, dok je prednji prevjes duži za 35 mm, a zadnji za 15 mm.
Osvježena Elantra uprkos svojim brojnim novim sigurnosnim i tehničkim dodacima, unaprijeđenom, pa čak i promjenjenom enterijeru, eksterijeru cijene ostaju jednake kao u prethodnika. Kada je u pitanju vanjski izgled vozila promjenjena je nova hauba, prednji branici, prednja maska, prednja i zadnja svjetla i zadnji dio vozila koji je u potpunosti dobio novi izgled. Pored toga tu je i novi dizajn točkova od 16” i 17” inča, te nova LED prednja svjetla na sportskim nivoima opreme.
Kada je unutrašnjost u pitanju tu je nova središnja konzola, otvori za vazduh, nova instrument tabla i kućište. Hyundai Smart Sense nudi niz naprednih funkcija za konstantnu bezbjednost i pogodne performanse. Kada je sigurnost u pitanju tu nema kompromisa, Hyundai Smart Sense Sistem kao opciju nudi: pomoć za izbjegavanje udara (Forward Collision Avoidance Assist – FCA), pomoć pri održavanju u traci (Lane Keeping Assist), pomoć pri održavavnju budnosti vozača (Driver Attention Alert), sigurnosna pomoć pri izlasku iz vozila (Safe Exit Assist). Dodatne funkcije Smart Sense Safety uključuju:
Funkciju Blind-spot upozorenje o sudaru, uz upozorenje na saobraćaj koji se odvija sa zadnje strane vozila i funkciju pomoći kod promjene trake kretanja (Blind-Spot Collision Warning with Rear Cross-Traffic Alert and Lane Change Assist).

 

Za sve dodatne informacije posjetite hyundai.ba