Na bosanskohercegovačko tržište je stigao Novi Dacia Sandero Stepway. Cijena osnovne verzije košta 22,500 KM, ali bez klima uređaja.

BiH koncesionar Dacia automobila je na zvaničnoj Dacia webstranici objavio cijene novog Sandera Stepway, koji i dalje ostaje jedan od najjeftinijih novih automobila B segmenta na bosanskohercegovačkom tržištu. Cijena osnovne verzije sa 1.0 TCe motorom i 90 KS iznosi 22.500 KM. Nažalost, bez klima uređaja, koji se može kupiti za 500 KM u Access paketu opreme, dok u paketima opreme Essential i Comfort dolazi standardno. Specifikacija ulazne verzije Access ima obaveznu opremu i električne prozore.

Dakle, cijena automobila s klima uređajem iznosi 23,000 KM. Takav automobil još ima ABS, ESP, HSA, AEBS, sistem za upozorenje prije frontalnog sudara, električni servo upravljač, Start & Stop sistem, prednji zračni jastuci za vozača i suvozača električne prozore, radio koji se može spojiti na pametni telefon……….

Popis vezija motora i opreme s cijenama:Dacia nastavlja tradiciju ponude automobila tvornički opremljenih plinskom instalacijom Landi Renzo. Takav je automobil skuplji za samo 1,300 KM  od benzinske verzije TCe 90.
Prvi put se Dacia Sandero nudi s automatskim mjenjačem, dizajniranim za poboljšanje udobnosti vožnje u gradu. Riječ je o kontinuirano varijabilnom CVT mjenjaču koji radi zajedno s benzinskim motorom, čiji je najveći okretni moment od 142 Nm dostupan od 1750 o / min, a maksimalna snaga od 91 KS već pri 4500 o / min. Treba i napomenuti da svi TCe motori, uključujući i onaj s LPG-om, imaju filter za čestice.