Audi se odlučio upotpuniti ponudu svog sportskog kupea novim specijalnim izdanjem S Line Competition Plus, koje će biti dostupno ekskluzivno s 45 TFSI pogonom.

Trenutna, treća generacija kultnog TT debitovala je 2014. godine. Nasljednika još nema. Mnogo je naznaka da sljedeće generacije uopšte neće ni biti, barem ne u obliku koji bismo mogli očekivati. Dolaze glasine o crossoveru, koji će sa trenutnim modelom dijeliti samo ime TT.
Međutim, sportski kupe je još uvijek dostupan, a upravo je stiglo posebno izdanje S-Line Competition Plus, kombinujući dva paketa opreme, koja su prethodno ponuđena odvojeno.
Oprema ove verzije uključuje aerodinamični paket S-Line sa brojnim crnim umetcima. Između ostalog pojavio se i sjajni završetak na rešetki hladnjaka, usisnicima zraka, difuzoru, 19-inčnim alu felgama, koje kao opcija mogu biti i veće.

Kupci mogu birati između sljedećih vanjskih boja: Turbo plava, Tango crvena, Glacier bijela i Chronos siva – posljednja nikada prije nije bila dostupna na TT-u. U unutrašnjosti dolaze crna sportski oblikovana sjedišta u kombinaciji kože i alkantare s crvenim ili plavim šavovima.