Audi Q5 Sportback
Dugo očekivani “big brother” Audija Q3 Sportback je stigao.
Novi Q5 Sportback, Coupe SUV, u prodajne salone stiže sa jasnim ciljem. Da se suoči sa BMW X4 i Mercedesom GLC Coupe. Napokon će Audi u svojoj ponudi imati model sa kojim može konkurisati sve popularnijim Coupe SUV modelima.
Karakteristični Singleframe roštilj okružen je velikim usisnicima zraka. U standardnom parketu opreme dolaze LED prednja svjetla, dok Matrix LED svjetla možete naručiti uz nadoplatu. Gledajući s boka, pored karakteristične linije, imamo i treći prozor koji se sužava prema stražnjem dijelu. Ostakljeno područje sa bočnih strana ima silazni dizajn.
Audi Q5 Sportback
Sa stražnje strane nalaze se svjetla s digitalnom OLED tehnologijom koja su spojena kromiranim ukrasima koji pomažu poboljšati osječaj širine. Za ovaj model je dostupan i vanjski S-Line paket opreme, 12 boja karoserije i više mogućnosti prilagodbe. U ponudi su i točkovi promjera između 18 i 21 inča.
Audi Q5 Sportback
U unutrašnjosti novog Q5 Sportback će nas dočekati tehnološko i vrlo elegantno okruženje, sa trećom generacijom modularne infotainment platforme (MIB 3). Opremljenije verzije imaju Audijev virtualni kokpit plus digitalnu instrumentnu ploču s 12,3-inčnim zaslonom i Head-Up zaslonom (HUD).
MMI navigacija plus se upravlja preko 10,1 inčnog ekrana osjetljivog na dodir i omogućuje pristup brojnim digitalnim uslugama. Dodatna oprema također uključuje bežični punjač za mobilne telefone ili Bang & Olufsen Premium Sound System 3D stereo.
Popis sistema pomoći vozaču vrlo je širok. Novi Q5 Sportback, između ostalih tehnologija, ima prilagodljivi tempomat, kočenje i zadržavanje vozila u kolovoznoj traki, pomoćnika za stražnji poprečni promet i prepoznavanje saobraćajnih znakova. Inače, prtljažnik  ima  zapreminu od 510 litara, što se može povećati na 1.480 litara ako preklopimo stražnja sjedala.
Kupci u Evropi mogu računati na 2-litrene benzinske i dizelske jedinice. Svaki od njih je blagi hibrid i generiše 200 KS. U Sjedinjenim Državama TFSI motor sličnog kapaciteta ima čak 265 KS. Zanimljivo je da su Audijevi inženjeri napravili mjesta i za V6 sa stalnim Quattro pogonom. Očito je u planu i plug-in hibrid.
Audi Q5 Sportback u salone dolazi tek početkom 2021. godine. Cijene još nisu poznate, ali može se očekivati ​​blagi rast u odnosu na standardni Q5.