Facelift karakteriše činjenica da proizvođač doslovno ispravlja nekoliko aspekata u određenom automobilu, obično uklanjajući pogreške iz početka proizvodnje, no najčešće se na prvi pogled teško mogu otkriti.

2021 Audi Q2

Kod osvježenog Audi Q2, tijelo je naraslo uzdužno za 19 mm. Ostale se veličine nisu promjenile, kao ni koeficijent zraćnog otpora (Cw = 0,31), koji je i dalje jedan od najboljih u svojoj klasi. Glavne nadogradnje se mogu vidjeti na stražnjem dijelu.
2021 Audi Q2

Položaj singleframe rešetke je malo spušten, što vozilo čini još širim. Daljnje promjene će se izvršiti odabirom napredne ili S Line izvedbe karoserije – tada će se pojaviti karakteristični, uski razmaci između rešetke i haube, koji podsjećaju na legendarni model Quattro. Osnovna oprema je dobila LED farove, ali opcija matrix svjetla zahtjeva dodatnu nadoplatu.
2021 Audi Q2

U unutrašnjosti kokpit polako gura miša. Audi je poboljšao otvore za zrak, zamjenio dugme za odabir stepena prijenosa, uveo novu ambijentalnu rasvjetu, postoječe presvlake od Alcantare zamijenit će mikrofiber. Audi je kod osvježene izvedbe Q2 odlučio ostaviti intuitivnu MMI upravljačku ploču na središnjem tunelu što je vrlo dobra odluka.
2021 Audi Q2

Iako je sama multimedija ostala ista, opcije uključuju 8,3-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir, 12,3-inčni zaslon digitalnih satova, LTE modul za internetsku povezanost i WLAN za putnike. Novo opcija je daljinskog zaključavanja automobila ili provjere količine goriva putem aplikacije za pametni telefon. Zauzvrat, sistem upozorenja za napuštanje trake treba dodati paketu standardne opreme.
2021 Audi Q2

Proizvođač najavljuje da će u ponudi biti 3 benzinska i 2 dizel motora, ali na samom početku bit će dostupan 1,5-litreni TFSI sa 150 KS. Audi i dalje ne daje informacije o ostalim jedinicama, ali najvjerojatnije će to biti 1.0 TFSI sa 110 KS i 2.0 TDI sa 116 i 150 KS. Automobil na tržište dolazi krajem ove godine.